Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

+ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;

+ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;
Αν κάναμε σε όλους τους ανθρώπους, όλων των εποχων, την ερώτηση «τί υπάρχει;», θα παίρναμε τρεις απαντήσεις (αν νομίζετε ότι είναι περισσότερες το συζηταμε…οι επιπλέον απαντήσεις θα είναι υποσύνολα των παρακάτω τριων).
Απαντήσεις
1.Υπάρχει μόνο η ύλη (Υλισμός).
2.Υπάρχει εκτός από την ύλη και μία απρόσωπη θεότητα (το Μπράχμαν του Ινδουισμου) κάτι σαν «ψυχή» του σύμπαντος, που αποτελουν μία πραγματικότητα («εν το παν»).
3. Ο (Ακτιστος, Προσωπικός, Τριαδικός) Θεός δημιούργησε τους Αγγέλους, την ύλη και τον άνθρωπο.
Από τις τρεις ανωτέρω θέσεις οι δύο πρωτες απορρίπτονται: Είναι δυνατόν η ύλη να υπάρχει από μόνη της (1); Είναι δυνατόν η ύλη (η φύση) να είναι Θεός (2);
Η τρίτη πρόταση ικανοποιει και το λογικό του ανθρώπου. Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο εκ του μηδενός, «εκ του μη όντος». Ειπε και εγενήθησαν (δημιουργήθηκαν).
Τώρα, πώς ξέρουμε ότι η αλήθεια βρίσκεται μόνο μέσα στην Εκκλησία μας;
Οι θρησκείες δεν είναι πολλές. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τις ειδωλολατρικές (αυτές, δηλαδή, που ταυτίζουν τον Θεό με τον Κόσμο, με την φύση) και στις Μονοθεϊστικές.
Στις ειδωλολατρικές θρησκείες ανήκουν οι άνθρωποι που έδωσαν την δεύτερη απάντηση. Σήμερα τέτοιες θρησκείες είναι ο Ινδουισμός, Βουδισμός, Σίντο, Ταοϊσμός, Δωδεκάθεο, Ανιμισμός, Πανθεϊσμός, Νέα Εποχή, Μασωνισμός, αστρολογία κλπ.
Οι Μονοθεϊστικές είναι ο Χριστιανισμός, το Ισλάμ και ο Ιουδαϊσμός. Από αυτές ο Ιουδαϊσμός τελείωσε την αποστολή του αφου ηλθε ο Μεσσίας (ο Χριστός) αλλά δεν τον δέχτηκαν και ετοιμάζουν (οι Σιωνιστές Εβραίοι) την έλευση του Αντιχρίστου, που θα είναι ο Μεσσίας τους. Το Ισλάμ έχει για αρχηγό έναν άνθρωπο που παρίστανε τον προφήτη...Αυτός πηρε διάφορα στοιχεια από τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό και έκανε μια βολική θρησκεία για τους Άραβες (και όχι μόνο).
Μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η αληθινή Θρησκεία (για την ακρίβεια δεν είναι θρησκεία αλλά η φανέρωση του Θεου στον κόσμο), διότι την ίδρυσε ο Θεάνθρωπος Χριστός. Είναι «το σωμα του Χριστου το παρατεινόμενον εις τους αιωνας», και το Άγιο Πνευμα καθοδηγει τους Αγίους μας.
Ο παπισμός, ο προτεσταντισμός και οι λοιπές αιρέσεις είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα που διαστρέβλωσαν το Ευαγγέλιο.
Τι πρέπει να γνωρίζουμε: α) Ο Θεός δημιούργησε τον Κόσμο, β) Με το προπατορικό αμάρτημα ηρθε ο θάνατος και το κακό στη ζωή μας, γ) Ο Χριστός έγινε άνθρωπος για να μας ξαναβάλει στον Παράδεισο (αιώνια ζωή κοντά στον Θεό) και δ). Η Εκκλησία μας είναι Νοσοκομειο και Σχολειο, και ζωντας τη Μυστηριακή ζωή της προγευόμεθα τον Παράδεισο.
Τι πρέπει να κάνουμε: α) Προσευχή, β) Θεία Ευχαριστία, γ) Εξομολόγηση, δ) Νηστεία….

https://www.youtube.com/watch?v=nYemlZ-W7n4&list=PLVSe3KRn8OaclRGD_cYOdZ2FSx3f_mPtJ&index=13                                                  

2 σχόλια:

  1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ:
    στα θεολογικά.
    άλλο σωτηρία πριν τον θάνατο (αγιότης) και άλλο σωτηρία μετά τον θάνατο (Παράδεισος). όσοι πανε στον Παράδεισο δεν σημαίνει πως έφτασαν στην τελείωση από αυτήν εδω την ζωή. αυτό το συμπέρασμα μας βοηθα στο να μην είμαστε φανατικοί ή στο να μην “τρέμουμε” για την σωτηρία μας. οι περισσότεροι θα πανε στον Παράδεισο, μόνο οι αμετανόητοι θα πανε στην Κόλαση (γύρω στο 10% λέει ο Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης). όταν έχουμε απέναντί μας οικουμενιστές ή αιρετικούς ή αλλόθρησκους δεν πρέπει να τους πολεμαμε με ανθρώπινα μέσα αλλά να προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να τους φωτίσει και να γίνουν Ορθόδοξοι. άλλωστε ειναι επικίνδυνο να λες τα λόγια των Αγίων της Εκκλησίας μας, χωρίς να εισαι και ο ίδιος άγιος. το παράδειγμά μας αρκει...
    επίσης, στον Παράδεισο θα τρωνε από τα φύλλα του δέντρου της ζωης και οι μή Ορθόδοξοι (Αποκ. 22,2). αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παρατήσουμε τον αγωνα μας για αγιότητα. μόνο μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία ο άνθρωπος μπορει να γίνει άγιος και αυτό ειναι το πλεονέκτημά μας αλλά και γι’αυτό θα δώσουμε λόγο στον Θεό με πιό αυστηρά κριτήρια. για να γίνουμε άγιοι πρέπει να προσευχόμαστε, να νηστεύουμε και να μετέχουμε της Μυστηριακης ζωης της Εκκλησίας μας.
    στα οικονομικά
    δεν υπάρχουν δανειστές και δανειζόμενοι. η Τράπεζα κόβει το χρημα και το μοιράζει στα κράτη, στα κόμματα και στους ιδιωτες. οι πολιτικοί ειναι όργανα των Τραπεζιτων (και καλά κάνουν…). η παγκοσμιοποίηση δεν ειναι από μόνη της κάτι κακό. καταργουνται οι εθνικοί πόλεμοι και η επιστήμη βοηθα στο να ζουν οι άνθρωποι πιό άνετα. το αντίκρυσμα του χρήματος ειναι τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα. αφου οι Τραπεζίτες έχουν στα χέρια τους το φαγητό, μπορουν και κόβουν όσο χρημα θέλουν και το μοιράζουν όπου και όπως θέλουν. έτσι ερμηνεύονται και όλα τα κοινωνικοπολιτικοοικονομικοηθικά θέματα. η Τράπεζα μας βλέπει σαν ένα κοπάδι ζώων και προνοει για την εκτροφή μας. τα περι ελευθερίας και πνευματικης ζωης δεν την απασχολουν. ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμαστε να ζήσουμε με νηστεία, προσευχή και Μυστηριακή ζωή και “έχει ο Θεός”.www.youtube.com/user/KERMENI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. WHERE DOES THE TRUTH LIE?
    If we asked all people throughout the ages the question, “what is there-what exists?”, we would receive three answers. (If you think there are more we can discuss this, as more answers would be subcategories of the following three).
    Answers:
    1. There is only matter (Materialism).
    2. Besides matter, there is a faceless god figure (the Brahman of Hinduism), something like the spirit of the universe, which makes up one reality (“all are one”).
    3. The (uncreated, Personal, Triadic) God created the Angels, matter and mankind.
    Of the above three positions, the first two are discarded.
    1. Is it possible that matters exists on its own?
    2. Is it possible that matter (nature) is God?
    The third statement satisfies human logic. God made the World from nothing. He spoke and all was created.
    Now how do we know that the truth lies only in our Church?
    There are not many religions. There are two categories. Those based on Idolatry (i.e. God is part of the world and part of nature) and those religions which are Monotheistic.
    Those people who gave the second response belongs to religions based on idolatry. Today such religions are Hinduism, Buddism, Shido, Taoism, the 12Gods, Animism, Pantheism, New Age, Masonism, etc.
    The Monotheistic religions are Christianity, Islam, and Judaism.
    Of these, Judaism has completed its mission, as the Messiah (Christ) came, but was not recognized/accepted. The Zionist Hebrews are preparing for the coming of the Antichrist, which will be their Messiah.
    Islam has a leader who is a man who pretends to be a prophet. He took different elements from Judaism and Christianity and made a suitable religion for the Arabs.
    Only the Orthodox Church is the true religion. More accurately, it is not a religion but the revealing of God to the world, as it was founded by the God – Man Christ. It is “the Body of Christ carried throughout the ages, and the Holy Spirit guiding our Saints.
    Papism, Protestantism and the rest of the heresies are human creations, which have twisted the Gospel.
    What should we know: 1. God created the world. 2. With the original sin, death and evil came into our lives. 3. Christ became human to put us back into Paradise (eternal life close to God). 4. Our Church is a School and Hospital, and by living her mystirical life we have a foretaste of Paradise.
    What do we need to do: 1. Pray. 2. Partake in the Holy Service of Thanks Giving (Communion). 3. Confession. 4. Fasting…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ευπρεπως...