Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!
Τα τελευταια χρόνια μας βομβαρδίζουν με ένα ψέμα: «σας δανείσαμε χρήματα, σας δάνεισαν χρήματα, δανειστήκατε χρήματα και πρέπει να τα επιστρέψετε». Αυτό δεν ισχύει. Παλαιότερα ίσχυε, π.χ. για να γίνη το ελληνικό κράτος δανειστήκαμε από τις τράπεζες της Αγγλίας χρήματα, σήμερα, όμως, δεν ισχύει.
Όσον αφορα την Ελλάδα από το 1975 έχουμε μπει στο κλαμπ των δανειζομένων από την Παγκόσμια Τράπεζα κρατων. Από την δεκαετία του ΄70 το χρημα το κόβει η Τράπεζα και το μοιράζει στα κράτη.
Στην αρχή παράλληλα με το κρατικό χρημα, την δραχμή, εισέρρεε στη χωρα και δανεικό χρημα. Σήμερα το ευρώ μπορει να το κόβουν κρατικά νομισματοκοπεια αλλά η Τράπεζα είναι που καθορίζει πόσο χρημα θα κυκλοφορει σε κάθε κράτος. Έχουμε παγκόσμια οικονομία αλλά δεν έχουμε, προς το παρόν, παγκόσμια κυβέρνησι.
Αυτό το παράδοξο, η Τράπεζα να κόβη το χρημα και να το μοιράζει στα κράτη, (σχεδόν) κανένας αναλυτής, σχολιαστής, δημοσιογράφος, πολιτικός δεν το αναλύει. Αφου τα κατάφεραν οι Τραπεζίτες και πηραν την εξουσία από το κράτος να κόβουν το χρημα και να το δανείζουν στα κράτη, σημαίνει πως μπήκαμε σε μονόδρομο, στον μονόδρομο της Παγκοσμιοποίησης και είναι μάταιο να προσπαθη κανείς να επιστρέψη π.χ. στην δραχμή. Η παγκόσμια κοινότητα θα πέση πάνω του και θα τον συντρίψη.

Το σημερινό παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει βαθιές ρίζες. Αρχίζει από τον Μεσαίωνα στην Δυτική Ευρώπη και σήμερα βλέπουμε τους καρπούς. Έχει και τα θετικά του, να λέμε και «του στραβου το δίκιο», π.χ. σταματουν οι εθνικοί πόλεμοι και τα έθνη δεν διοικουνται πλέον από στρατηγούς, βασιλιάδες και πρωθυπουργούς αλλά από τους ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...