Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ – ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ – ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Στις κλειστές αγροτοκτηνοτροφικές κοινωνίες οι άνθρωποι θρήσκευαν, σχεδόν όλοι. Οι άθεοι ηταν ελάχιστοι, διότι ο άνθρωπος της φύσεως έχει ανάγκη από τον Θεό· αν, π. χ., δεν βρέξη ο Θεός, καταστρέφονται τα πάντα.
Όταν, όμως, οι άνθρωποι πηγαν στην πόλη, λόγω βιομηχανικης επανάστασης, τα πράγματα άλλαξαν. Τώρα δεν χρειάζεται να βρέξη για να φάει κανείς ψωμί. Πηγαίνει στον φουρνο ή στο σουπερ μάρκετ και αγοράζει (με τα χρήματα που βγάζει ως εργάτης ή υπάλληλος).
Έτσι, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
 Οι δεξιοί λένε «δόξα τω Θεω» έχουμε ψωμί και τρωμε, χωρίς να μας φυσάει ο αέρας, χωρίς να έχουμε χωράφια κλπ., ενώ οι αριστεροί ξεχνανε ότι έρχονται από την επαρχία, ξεχνανε πως βγαίνει το ψωμί (όργωμα, σπάρσιμο, θέρισμα, αλώνισμα, άλεσμα, ζύμωμα κλπ.) και το μόνο που κάνουν είναι να παραπονιουνται και να ζητανε περισσότερα χρήματα.
Οι δεξιοί θυμουνται το παρελθόν, την ιστορία του έθνους, τους ήρωες, ενώ οι αριστεροί έχουν δικούς τους ήρωες, τους ήρωες του προλεταριάτου που έδωσαν και την ζωή τους για να τρωνε οι εργάτες περισσότερο ψωμί.
Πατρίδα για τον δεξιό είναι τα χωράφια του, η οικογένεια, η γλωσσα, η θρησκεία κλπ., ενώ για τον αριστερό είναι το διαμέρισμά του, η δουλειά του, οι φίλοι του. (Σήμερα, με δεδομένο ότι το 4% του πληθυσμου είναι αγρότες, τι συμπέρασμα βγάζουμε για το μέλλον του εθνικισμου;).
Μέχρι χθές τα χρήματα τα μοίραζαν οι κυβερνήσεις, γι΄αυτό και οι αριστεροί έκαναν απεργίες, διαμαρτυρίες κλπ., ενώ σήμερα τα χρήματα τα δίνουν οι τράπεζες στα κράτη (ποιο είναι, λοιπόν, το μέλλον της αριστερας;).
 Συμπέρασμα: ακροδεξιοί και αριστεροί να κάτσουν φρόνιμα, διότι η οικονομία πλέον είναι παγκόσμια και οι διαχειριστές της δεν φαίνονται.

https://www.youtube.com/watch?v=pDE3QIDOv6U



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...