Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ
Σήμερα ένας μέσος Ορθόδοξος Χριστιανός τι έχει στο μυαλό του γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινης ζωης; Ποια είναι η στάσι του στις διάφορες ιδεολογίες και πως τις συνδυάζει με την Πίστι του;
Στο «Πάτερ ημων» ζητα από τον Θεό το «ψωμί της ημέρας», δηλαδή την ολιγάρκεια και συνέχεια συζητα για το χρημα, για το ποιο κόμμα θα του δώση περισσότερα υλικά αγαθά.
Στο «Πιστεύω» λέει «προσδοκω ανάστασιν νεκρων» και στις κηδείες λένε «αυτό ηταν, τελείωσε».
Όταν έρχεται κάποια νηστεία (Μεγάλη Σαρακοστή, Νηστεια των Χριστουγέννων, των Αγίων Αποστόλων, της Παναγίας, Τετάρτη και Παρασκευή κλπ.), συζητανε για τα φαγητά, για το αν επιτρέπεται αυτό, εκεινο ή το άλλο και τα χρήματα που ξοδεύουν για νηστίσιμα φαγητά είναι περισσότερα από τα χρήματα που θα ξόδευαν για αρτύσιμα.
Λένε στα κορίτσια τους να παντρευτουν κανονικά με παπα και με κουμπάρο αλλά επιτρέπουν στα αγόρια τους να έχη φιλενάδα και την σπιτώνουν την «νύφη» πριν τον γάμο και τον αρραβωνα και την λογοδοσία.
Στα κορίτσια δεν λένε «κορίτσι μου παντρέψου και μετά κοιμήσου με τον άνδρα σου» και μετά αναρωτιουνται γιατί χωρίζουν νωρίς ή γιατί δεν παντρεύονται καθόλου τα παιδιά τους. Ούτε καν περνα από το μυαλό τους ότι οι προγαμιαιες σχέσεις φταινε για την κακοδαιμονία του γάμου και για την πληθώρα των νέων που δεν μπορουν να παντρευτουν.
Κάνουν αμάν να πιάσουν μία θέσι εργασίας και την επόμενη βλαστημουν τους πλούσιους που τους εκμεταλλεύονται, το κράτος διότι διόρισε άλλους από άλλο κόμμα και παραπονιουνται ότι τα χρήματα που παίρνουν είναι λίγα. Όχι ότι τα χρήματα είναι πολλά αλλά η Εκκλησία, της οποίας είμαστε μέλη, ανέκαθεν μας λέει να ζουμε λιτά, με ολιγάρκεια.
 Λέει πως είναι Ορθόδοξος Χριστιανός αλλά ψηφίζει αριστερά-κεντροαριστερά, δηλαδή μαρξιστικά, δηλαδή αντιεκκλησιαστικά!
Αναφέρει τις προφητείες του Οσίου Παϊσίου για το πάρσιμο της Πόλης, αλλά σιχαίνεται τον πολιτικό χωρο της δεξιας!
Φωνάζουν εναντίον της Αμερικης και συγχρόνως προωθουν τις θέσεις της Αμερικης στην Ευρώπη. Λένε «ευτυχως είμαστε στην Ευρώπη» και παράλληλα θέλουν να κυκλοφορουν με μαυρο χρημα και να κλέβουν το κράτος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...