Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η ΘΕΤΙΚΗ ΟΨΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Ή ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ) ΤΟΥ: ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;

Η ΘΕΤΙΚΗ ΟΨΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Ή ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ) ΤΟΥ: ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;
Κατάλαβες τώρα, γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες
(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)
και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα
(ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);
Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που
διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά…
ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ. ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
ΚΑΛΑ, ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΚΟΒΕ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΣΟΥΝ; ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.
ΗΘΕΛΕΣ ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το
μαγαζί.
ΣΩΣΤΟ! ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΙ ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΑΛΛΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ,  Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ, ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟϊΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ (ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ). ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ. ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΓΗΤΟ, ΡΟΥΧΑ, ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ «ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ». ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
ΕΜ, ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΕΤΣΙ; ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ «ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΑΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ;».
Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΗΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΨΗΦΙΣΕΣ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;

Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την… «ελεύθερη αγορά»;
ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ «ΑΠΛΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ΣΟΥ;». ΟΥΤΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΛΙΤΑ, ΑΣΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!
Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα
μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.
ΕΙΠΑΜΕ, ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες… διατροφής.
Η ΖΩΗ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ!
Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους «μη νόμιμους μετανάστες» τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι’ εμάς δυστυχισμένους.
ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΕΟΝ. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑΪΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου; Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο – το καλύτερο οικόπεδο – και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των… αρχαιοτήτων.
ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ. ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΥΤΗΣ. ΟΠΟΥ ΖΗΣ ΕΚΕΙ ΠΑΤΡΙΣ. ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ, ΒΕΒΑΙΑ, ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ Ή ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ.
Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό; Θέλεις 45 ευρώ και πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε «όμορφο» που παριστάνει τον… εργολάβο.
ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΕΡΕΣ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΗ ΕΝΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΠ!
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα… χαζοκούτια;Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των… σήριαλ. Για να σε
πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο. Να σου κάνουν με το ζόρι »φιλική» γλώσσα τα … Τουρκικά !!!
Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση
υπερεκτιμημένων «τίποτα», με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.
ΣΩΣΤΑ! Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΑ. ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΔΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΗΣ.
Κατάλαβες τώρα γιατί σ’ έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο… «δημόσιο»;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ 100 ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΛΙΓΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους… «εποίκους».
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ, ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ (ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Ή ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα… 70 του; Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές. Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι’ αυτό προωθούν την… υπογεννητικότητα.
ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΓΕΝΝΑ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΙ. ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΙ!
Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν’ ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις «άγιες οικογένειες» του τόπου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται… Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι…θεατρίνοι.
ΝΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΖΩΑ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΥΤΣΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ.
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ’ αυτά ; Επειδή είναι υπεύθυνοι
για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ, για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ’ αυτόν τον τόπο. Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.
ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΑΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΞΑΙΡΕΣΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΜΩΣ, ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ. 7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΤΑΣΑΜΕ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥ ΞΕΝΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ …Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
Αγαπητοί φίλοι. Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό, παρακαλείσθε να το προωθήσετε.Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία την οποία και χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εξωθεσμικές δυνάμεις που δρουν πάντα στο…σκοτάδι…
ΑΜΗΝ!

http://olympia.gr/2014/11/15/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%84%CF%89%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...